Det är bara att börja vänja sig.

Nu börjar fakturorna för husbygget att trilla in. Igår låg en faktura från kommun i brevlådan. Denna gång var det bygglov + planavgift som skulle betalas. Tycker alltid att det är lite skrämmande att få så stora fakturor. Även fast jag hanterar betydigt större summor på jobbet varje dag så är det på nått visst sätt obehagligare när det gäller en själv.
 
Nått som irriterar mig lite är att på kommunens hemsida står det så här.
 
Åtgärder  Avgift 2014
 avrundad 
Bygglovavgift inkl startbesked 23 400 kr
Fullständig nybyggnadskarta 5 550 kr
Grovutstakning 4 400 kr
Finutstakning 7 180 kr
Planavgift* tillkommer i vissa fall 53 400 kr
Vår faktura innehåller planavgift på 53.400 kr och bygglovsansökan 23.400. Sen tillkommer en jäkla massa administrativa avgifter och arbetsplatsbesök som man inte kan läsa sig till någonstans på kommunens hemsida. Som tur är så hade vi med i vår kalkyl från Eksjöhus att bygglov m.m kunde kosta dom här summorna. Men för er andra som bygger med andra leverantörer, kolla upp vad det står i er produktionskostnadskalkyl.
 
Trevlig helg!
1 Johanna :

skriven

En fråga till ett tidigare inlägg. Var det svårt att få ritningarna till grunden? Vi fick svaret att de kommer inte än men då har man ju ingen möjlighet att välja någon annan som gör grunden. ?

Svar: Vi har haft hjälp av vår KA som haft kontakt med Vår säljare på Eksjöhus. Dom fick ta ritningar till ett annat likadant hus som vi bara ändrade namn på. Men det är klart det är ju lite struligt. Dom tycker vi är väldigt tidiga . Som det har varit i Norrköping nu så har dom gjutit plattan 5 dagar innan leverens och så ville inte vi ha det. Ligg bara på er säljare så går det säkert att ordna.
Viktoria

Kommentera här: