Markarbetena är igång

Nu är grävaren i full gång med markarbetena. Det ser än så länge ut som kriget på tomten men man kan börja se vart huset och garaget ska placeras. . Igår va jag ute en sväng på tomten för att prata med grävaren om höjden på huset. Han ville att vi skulle höja upp huset 10-15 cm. Något som tydligen ej påverkar bygglovet. Anledningen till det är att när vi har grävt ut tomten så blir det en rätt rejäl slänt bakom huset. Om vi då höjer huset lite till så minskar slänten lite grann. Det enda kruxet då är att carporten kommer att hamna en nivå under huset. Det vi får göra nu är att vi får bygga en stödmur ut mot gatan och upp på garageuppfarten och sen få vi ha ett trappsteg upp till gången mot huset. Det kommer även att bli en stödmur nedanför slänten. Det är så svårt att tänka sig slutresultatet nu men jag tror att det kommer att bli väldigt bra när det är färdigt. Tills på fredag ska grävaren ha lagt ut stödelementen så då ser vi ju helt vart huset och carporten ska stå. Har tyvärr inga bra bilder att visa då det varit rätt mörkt ute nu när vi besökt tomten.
Bild tagen framifrån på tomten.
Bild tagen uppifrån på baksidan av huset. Rakt ner här kommer husets entré att bli. Tanken är att vi ska göra en liten trapp ner i slänten från stora vägen.
1 Vibyggerkaptensgården :

skriven

Kul att ni är igång! Har ni också husleverans under februari? Vi har v 7.

Svar: Ja visst är det kul. Tyvärr dröjer det tills april innan vårt hus kommer. Vi valde en annan markentreprenör än den Eksjöhus hade så därför kunde vi börja tidigare. Vad spännande för er. Inte långt kvar alls innan huset kommer😄
Viktoria

Kommentera här: